Vandaag besteld? Binnen 2 werkdagen bezorgd!

Op 2e Pinksterdag zijn wij gesloten. Bestellingen worden v.a. 21 mei weer verzonden.

Cathappy kattengaas logo
Zoek
Sluit dit zoekvak.

De 5 beste binnenkatten voor in huis

Binnenkatten zijn katten die voornamelijk binnenshuis worden gehouden en niet vrij buiten rondlopen. Dat kan zijn omdat er simpelweg geen tuin is, omdat je in een buurt woont met druk verkeer of uit bescherming. Maar welke katsoorten zijn het meest geschikt om als binnenkat te houden? Lees verder om erachter te komen!

1. Brits Korthaar

Eén van de populairste rassen onder binnenkatten is de Brits Korthaar. Deze knuffelige pluizenbol staat bekend om zijn rustige karakter en onafhankelijke houding. Ze hebben niet veel ruimte nodig en vermaken zich prima met hun eigen speeltjes en krabpaal.

2. Ragdoll

De Ragdoll is een ander ras dat zeer geschikt is voor binnenlevensstijl. Deze katten staan bekend om hun zachtaardige aard en ontspannen temperament. Ze zijn niet alleen prachtig om naar te kijken, maar ook heel sociaal en liefdevol.

3. Sphynx

De Sphynx is ideaal voor binnen, haar naakte huid maakt haar gevoeliger voor temperatuurwisselingen en externe elementen. Ze floreert in een sociaal huishouden en geniet van aandacht en genegenheid. Binnenshuis zorg je ervoor dat ze zich comfortabel voelt en bescherm je haar kwetsbare huid tegen risico’s.

4. Perzische kat

De Perzische kat is een andere populaire katsoort die goed geschikt is als binnenkat. Deze katten hebben een kalme en relaxte persoonlijkheid, waardoor ze prima kunnen omgaan met een leven binnenshuis. Ze hebben vaak lange vachten die regelmatig verzorging nodig hebben, dus vergeet niet om hun vacht goed te borstelen!

5. Blauwe rus

De Blauwe Rus van nature rustig, zachtaardig en bescheiden, waardoor ze minder snel de neiging hebben om naar buiten te willen. Ze zijn over het algemeen tevreden met hun territorium binnen de muren van je huis en vinden het heerlijk om zich veilig en geborgen te voelen in huiselijke omgevingen.

Asielkat? Informeer naar een binnenkat

De bovenstaande katten zijn uitstekende raskatten om binnen te houden. Overweeg je om een asielkat in huis te nemen? Informeer dan altijd van tevoren of de kat is opgegroeid als binnenkat. Bij sommige katten in het asiel heeft het juist de voorkeur om een kat veilig binnen te houden.

Kattengaas in de tuin

Een van de voordelen van het hebben van binnenkatten is dat je ze veilig kunt houden zonder dat ze naar buiten ontsnappen. Als je echter wilt dat je katten ook van wat frisse lucht en zonneschijn kunnen genieten, kun je overwegen om kattengaas in je tuin te installeren. Dit biedt hen een veilige buitenruimte waar ze kunnen rondlopen en verkennen zonder het risico te lopen om weg te lopen of in gevaarlijke situaties terecht te komen.

Als je op zoek bent naar een nieuwe huisgenoot en denkt aan het houden van binnenkatten, overweeg dan zeker de Brits Korthaar, Ragdoll, Pers, Perzische kat of Blauwe rus. En vergeet niet dat je met kattengaas in de tuin heel makkelijk een extra dimensie aan hun leefomgeving kunt toevoegen! Binnenkatten zijn geweldige metgezellen en kunnen net zo gelukkig zijn in huis als katten die vrij naar buiten gaan.

Naast kattengaas meer spullen nodig voor in de tuin? Cathappy wordt ook verkocht via Zwartgroen.nl!

Deel dit artikel:

Ook interessant: