Vandaag besteld? Binnen 2 werkdagen bezorgd!

Op 2e Pinksterdag zijn wij gesloten. Bestellingen worden v.a. 21 mei weer verzonden.

Cathappy kattengaas logo
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Katten verjagen uit je tuin: 6 tips

Bij Cathappy houden we natuurlijk ontzettend veel van katten. Het zijn intelligente dieren met vaak grappige eigenaardigheden die veel liefde en gezelschap kunnen bieden. Toch snappen we heel goed dat niet iedereen zit te wachten op katten in zijn of haar tuin. Misschien heb je zelf een kat die niet gediend is van soortgenoten in zijn territorium. Of wellicht heb je last van overlast, zoals kattenstront in de borders van de kat van je buren of nachtelijk kabaal van vechtende katers. Of misschien ben je zelf van nature gewoon niet zo’n kattenliefhebber. In die gevallen wil je de katten het liefst verjagen uit je tuin.

Maar hoe pak je dat aan, katten verjagen zonder ze te verwonden? Gelukkig zijn er verschillende diervriendelijke methoden. We zetten de beste tips voor je op een rij:

1. Een ultrasone kattenverjager

Plaats een ultrasone kattenverjager die onhoorbare geluiden produceert waar katten niet van houden

2. Schillen van citrusvruchten en koffieprut

Leg schillen van citrusvruchten en/of oud koffieprut neer (of plant citrusplanten) op de plek waar de katten graven – de meeste katten gruwen van de geur

3. Kattenkruid buiten je tuin

Plant kattenkruid buiten je tuin – dit trekt katten juist aan, weg uit je eigen tuin

4. Automatische sproeier

Installeer een automatische sproeier met bewegingssensor die afgaat als er een kat langsloopt

5. Cacaodoppen op de grond

Katten lopen het liefst op een vlakke ondergrond. Ze houden niet zo van het gevoel en de geur van cacaodoppen.

De gouden tip: kattengaas

    Werken bovenstaande methoden onvoldoende om katten te verjagen? Dan hebben we nog een gouden tip: plaats cathappy kattengaas rondom je tuin of borders. Dit stevige gaas voorkomt dat katten überhaupt nog in je tuin kunnen komen, zonder ze te verwonden. Zo kun je humaan en effectief katten verjagen en genieten van een katvrije tuin.

    kattengaas

    Wil je meer weten over diervriendelijk katten verjagen zoals met kattengaas? Op onze website vind je nog veel meer nuttige tips en producten om overlast tegen te gaan. Zodat jij weer met een gerust hart van je tuin kunt genieten, zonder ongewenst kattenbezoek.

    Deel dit artikel:

    Ook interessant: