Vandaag besteld? Binnen 2 werkdagen bezorgd!

Op 2e Pinksterdag zijn wij gesloten. Bestellingen worden v.a. 21 mei weer verzonden.

Cathappy kattengaas logo
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoe houd ik de kat van mijn buren uit de tuin? 6 tips

Het kan gebeuren dat je keurig verzorgde tuin plotseling favoriet wordt bij de kat van de buren. In Nederland bestaat er geen specifieke wet die katten verbiedt om in elkaars tuinen te lopen, omdat katten als onberekenbaar worden beschouwd. Maar maak je geen zorgen – we begrijpen de frustratie en gelukkig zijn er effectieve manieren om hiermee om te gaan. In dit artikel zullen we vier handige tips delen om te voorkomen dat de kat van de buren jouw tuin betreedt. Ook laten we je kennismaken met een vriendelijke oplossing, zowel voor jou als voor je buren: het Cathappy kattengaas systeem.

Hoe houd je de kat van de buren uit je tuin?

  1. Een kattengaas systeem: Installeer eenvoudig het Cathappy kattengaas systeem rondom je hekwerk. Dit systeem is stevig en houd katten op een diervriendelijke manier uit de tuin. 
  2. Geluidssensor (hoge pep): Plaats een geluidssensor die een hoge pieptoon (ultrasoon) afgeeft wanneer er beweging wordt gedetecteerd. Katten hebben een gevoelig gehoor en kunnen hierdoor afgeschrikt worden. Dit is een humane manier om ongewenste bezoekers te ontmoedigen. Let er wel op dat dit geluid ook hinderlijk is voor andere dieren, zoals honden, vogels en konijnen.
  3. Natuurlijke afschrikmiddelen: Katten hebben een hekel aan sterke geuren. Verspreid sinaasappelschillen, koffiedik of gedroogde kruiden in je tuin om nieuwsgierige katten af te weren. Sommige planten geven ook een voor katten ongewenste geur af. Volgens Unive.nl is dit o.a. de vuurwerkplant, de citroenverbena en de ooievaarsbek.
  4. De bodem bedekken: Katten hebben de neiging om te graven en doen dit graag op plekken waar de grond niet begroeid is. Een manier om te voorkomen dat katten door je tuin lopen, is door de kale grond te bedekken met cacaodoppen of houtsnippers. Een andere optie is om mollengaas over de kale bodem te leggen. Je kunt dit op de grond spannen of ondiep ingraven. Bij Zwartgroen.nl hebben ze hier de juiste producten voor en denken ze graag met je mee.
  5. Obstakels en Barrières: Creëer fysieke obstakels die het voor katten moeilijk maken om in je tuin te komen. Denk aan planten of decoratieve roosters en hekken.
  6. Waterafschrikking: Installeer een bewegingssensor-geactiveerd sproeisysteem. Hiermee worden ongewenste bezoekers onverwachts besproeid, waardoor katten worden afgeschrikt.

Wat je absoluut niet moet doen:

Hoewel het begrijpelijk is dat je de kat van de buren uit je tuin wilt houden, zijn er bepaalde acties die je absoluut moet vermijden:

1. Pijnlijke methodes: Het toebrengen van pijn, zoals valstrikken of vallen, is wreed en onethisch. Dit kan ernstige verwondingen veroorzaken en is illegaal.

2. Schrikdraad en elektrische apparaten: Het gebruik van schrikdraad of elektrische apparaten kan niet alleen pijnlijk zijn voor katten, maar ook gevaarlijk voor andere dieren en zelfs kinderen.

3. Giftige stoffen: Het gebruik van giftige stoffen is niet alleen gevaarlijk voor de katten, maar ook voor andere dieren en het milieu. Dit is geen diervriendelijke aanpak.

Cathappy Kattengaas Systeem: Een vriendelijke oplossing voor jou en je Buren

Een duurzame en effectieve oplossing voor het probleem van ongewenste katten in je tuin is het Cathappy kattengaas systeem. Dit systeem, bestaande uit stevige beugels en flexibel kunststof gaas, houdt katten op een humane manier uit je tuin. En wat nog beter is: je kunt je buren wijzen op deze oplossing zodat zij zelf hun katten kunnen beperken tot hun eigen tuin. Dit bevordert een vriendelijke en begripvolle buurt. Voor deskundig advies en aanschaf kunnen zij contact opnemen met Cathappy.

Kies voor een diervriendelijke benadering met Cathappy

Het beschermen van je tuin tegen de kat van de buren kan eenvoudig worden bereikt zonder het gebruik van wrede methodes. Het toepassen van geluidssensoren, natuurlijke afschrikmiddelen en obstakels, evenals de Cathappy oplossing, zal een vreedzame en respectvolle benadering garanderen. Vermijd pijnlijke methodes en schadelijke stoffen, en kies in plaats daarvan voor een menselijke aanpak die zowel jou als je buren tevreden zal stellen.

Deel dit artikel:

Ook interessant: